Joulupuuro säädytöntä sotemetelisoppaa itse kullekin

Jouluun kuuluvat, tai kuuluivat ainakin Pukin varhaisemmassa keski-iässä, riisipuuro ja sekahedelmä-, tuttavallisemmin sekametelisoppa. Sotessa vai pitäisikö sanoa tetessä onkin Pukin näkemyksen mukaan keitelty toistaiseksi aika laihaa soppaa, eikä tahdo manteliakaan puurosta löytyä. Sekameteliä on sitten ollut senkin edestä.

Mahdollisesti tuo laihuus onkin ollut Kansallisen lihavuusohjelman kannalta hyvä signaali, ja hyvän hallituksen säästötavoitteiden mukainen. Pukkikin on sivumennen sanoen lievästi painoindeksien rajoilla, jos nyt joku ei ole sattunut huomaamaan. Sen se Muorin puuro ja etenkin sekametelisoppa saavat aikaiseksi!

Paljon on ollut porua jo ennen sotea, ja villojakin, jos katsoo vaikka uusien sairaalaseinien rakentamisen vimmaa. No Korvatunturille, eikä edes napapiirille moinen tip tap -meno ole onneksi edennyt. Liekö nämä liikalämpöiset talvet villinneet etelän tonttuhoitopiirit? Pääsisivät edes hiihtämään niin saisivat parempaa tekemistä.

Toista se on täällä pohjoisessa, jossa lunta piisaa ja ehkäpä juuri sen ansiosta muistetaan myös ihmisten sosiaalisia tarpeita. Ne kun retuperällä olleessaan tahtovat tuottaa ajan myötä pulmia myös terveyden kanssa. Kyllä Pukki tietää, mikä on parasta terveyden edistämistä, Muorin puuron lisäksi!

Pukin saamien luotettavien tietojen mukaan on asetettu oikein työryhmä pohtimaan palveluasiaa. Ryhmän poliittiseen jakaumaan pukki ei ota kantaa, mutta pukin huomiota herättää se, että terveydenhuoltotaustaisia jäseniä ryhmässä on ainakin seitsemän, kun taas sosiaalipuolelta taitaa olla vallan kaksi asiantuntijaa. Onkohan siinäkin toinen liikaa? Tämä on ollut Pukin havaintojen mukaan meno Paras-hankkeesta lähtien.

Ilmankos tulosta ei ole tullut, vai eikö Petteri P ole poroineen jaksanut vetää kivirekeä riittävän ripeästi? Pukin arvaus on kyllä se, että reki ei matkan varrella tule kevenemään. No, Pukki jo osaltaan kevensi, kun kesäparran leikkasi, mikä toki sopiikin nykytalven keskelle.

STM, mikä ei siis tarkoita Suomen TonttuMinisteriötä, sehän on ihan muualla, on tähänkin asiaan avannut Ota kantaa -sivuston. Käykää kiltit lapset ihmeessä kommentoimassa, eikä tarvitse olla niin mahdottoman kilttikään! Se kun taitaa olla ainoa keino kertoa, mitä sosiaalihuollon palveluille pitäisi tete-uudistuksen oloissa tehdä.

No onkos tullut kesä…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *