Suvi Virtanen

tutkimusprofessori Kansanterveyden edistäminen, THL

Kirjoittajan blogeja

D-vitamiini koronataudin ehkäisyssä ja hoidossa – mitä tiedämme vaikutuksista

Koronapandemian toinen vaihe on menossa myös Suomessa. Taudin tartuntariskiin ja ennusteeseen vaikuttavat voimakkaasti altistuneen ikä ja perussairaudet. Lihavuus ja kohonnut verenpaine ovat tärkeitä koronataudin (COVID-19) sairastavuutta ja kuolleisuutta lisääviä tekijöitä. D-vitamiini on välttämätön luuston terveyden kannalta. D-vitamiinireseptoreja on lähes kaikissa elimistömme soluissa, ja D-vitamiinilla on laajoja vaikutuksia mm. puolustusjärjestelmäämme. D-vitamiinin puute onkin yhdistetty useiden tarttumattomien […]

Lue lisää D-vitamiini koronataudin ehkäisyssä ja hoidossa – mitä tiedämme vaikutuksista

Uusi lapsiperheiden ruokasuositus: äidinmaito on lapsen parasta ravintoa ensimmäiset puoli vuotta

Lukuaika3 min

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Valtion ravitsemusneuvottelukunnan laatima uusi Syödään yhdessä -ruokasuositukset lapsiperheille julkaistiin tammikuussa 2016. Suositus on herättänyt laajaa keskustelua. Toisin kuin on saatettu tulkita, uusissa suosituksissa suositellaan edelleen täysimetystä vauvan yksilöllinen kehitys huomioiden 4-6 kuukauden ikään. Täysiaikaisena ja normaalipainoisena syntyneelle äidinmaito riittää ainoaksi ravinnoksi ensimmäiset puoli vuotta. Imetystä suositellaan jatkettavaksi muun ruoan ohella […]

Lue lisää Uusi lapsiperheiden ruokasuositus: äidinmaito on lapsen parasta ravintoa ensimmäiset puoli vuotta