Kuva Johanna Jahnukaisesta.

Johanna Jahnukainen

kehittämispäällikkö Tiedolla johtaminen ja vertaiskehittäminen, THL

Kirjoittajan blogeja

Oppilaan runsaat koulupoissaolot huutavat opiskeluhuoltopalveluja yhteistyöhön

Varhainen puuttuminen on tärkeää. Jo 5–10 % poissaolot voivat vaatia opettajalta asiaan paneutumista ja yli 20 % poissaolot tarvitsevat aina perusteellista monialaista selvittelyä poissaolojen juurisyistä ja yksilöllisen tuen rakentamista.

Lue lisää Oppilaan runsaat koulupoissaolot huutavat opiskeluhuoltopalveluja yhteistyöhön

Näkymätön NEET-nuori sotepalveluissa

Hyvinvointialueilla yhtenäistetään parhaillaan eri asiakasryhmien palveluja. Onko sinun hyvinvointialueellasi tunnistettu työn ja koulutuksen ulkopuolella olevan NEET-nuoren tarvitsemat palvelut vai jääkö NEET-nuori näkymättömäksi väliinputoajaksi palvelujärjestelmässä?

Lue lisää Näkymätön NEET-nuori sotepalveluissa

Opiskeluhuoltopalvelut tulisi koota yhdeksi kokonaisuudeksi hyvinvointialueilla

Opiskeluhuoltopalvelujen järjestäytyessä uudelleen, on aika luopua toimimattomista käytänteistä. On suunnattava tavoitteellisesti ja rohkeasti kohti oppilaiden ja opiskelijoiden sekä koulujen ja oppilaitosten tarpeita.

Lue lisää Opiskeluhuoltopalvelut tulisi koota yhdeksi kokonaisuudeksi hyvinvointialueilla

Nuorten tulevaisuutta koskevat huolet on otettava vakavasti

Lukuaika4 min

Nuorten elämään liittyy tänä päivänä sen kaltaisia epävarmuustekijöitä, että monen nuoren saattaa olla vaikea katsoa luottavaisin mielin tulevaisuuteen. Työ- ja opiskeluelämän haasteet, pandemioihin liittyvät uhkat, ilmastonmuutos ja digitalisoituneen yhteiskunnan riskit tietoturvan haavoittuvuuksista ovat asioita, jotka horjuttavat nuorten turvallisuudentunnetta. Juuri pidetyillä valtakunnallisilla Nuorisotutkimuspäivillä pohdittiin myös sitä, onko koronapandemiasta tulossa uusi sukupolvikokemus, joka pysyvästi muokkaa parhaillaan nuoruuttaan […]

Lue lisää Nuorten tulevaisuutta koskevat huolet on otettava vakavasti