Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelman rahoituksella uudistetaan lastensuojelun palvelujärjestelmää vuosina 2021–2027. Rakennerahaston verkkosivuilla Turvaverkkoja nuorten tulevaisuuteen -ohjelmaa seuraavasti: Lastensuojelun avo-,...
”Ekosysteemit ovat yhteisen vision ympärille rakentuvia jatkuvasti kehittyviä verkostorakenteita.”* ”Sosiaalisten innovaatioiden ekosysteemeillä tarkoitetaan niiden toimijoiden joukkoa, jotka eri rooleissa kehittävät...
Sosiaalisten innovaatioiden kehittämisessä on kuusi vaihetta innovaation tarpeen määrittämisestä kokeilujen, vakiinnuttamisen ja skaalaamisen kautta kohti systeemistä muutosta.
Miksi peräänkuulutamme myös radikaaleja innovaatioita? Koska ne ovat perustavanlaatuisia, jopa vallankumouksellisia muutoksia olemassa olevista tavoista tuottaa palveluja.
Sosiaalisten innovaatioiden rahoituksella on tarkoitus edistää lastensuojelun avo-, sijais- ja jälkihuollon sisällöllistä ja rakenteellista uudistamista syventämällä eri toimijoiden välistä yhteistyötä.
Sosiaaliset innovaatiot ovat erilaisia vaikuttavuudeltaan. Vähäiset, tehostamiseen pyrkivät innovaatiot ovat jatkuvia pieniä parannuksia nykyiseen toimintaan. Radikaalit innovaatiot ovat taas kokonaan uusia tapoja tuottaa palveluja ja niistä saatavia hyötyjä.